terimak kaseh sudi klik

Pengekot Palak Setan

sapa sik klik can apek

Monday, May 9, 2011

APA MASALAH LUUU????

Hello hai!!!! Bersiaran sekali lagik saya malam tok......sebelom saya memulakan hujah-hujah saya dalam entry tok saya nak merik sedikit peringatan agar sik berlaku salah paham bila sidak kita maca and menilainya k....

secara ikhlas dari lubok atiku (kedak nama entry J jak) tiada sebarang unsur racist k...tok hanyalah insiden yang berlaku secara kebetulan jak k.....

ok....ari sabtu riya.....saya dan kundur......berjalan-jalan ke pasar seperti biasa,tapi antara main tujuan kali tok ialah....



untuk mencarik present make Mak saya iaitu MEM J....bersempenaan mothers day n becoming birthdaynya....so,lepas misi ini berjaya,saya ngan kundur meneruskan perjalanan dengan mencari paper bag and card.....so,setelah saya menemui paper bag and card yang berkenaan atas nasihat pakar dari cik kundur saya pun nak mayar lah......sikkan kak bekenan terus ambik dan chow kan....hanjjj sangat....

so,saya berbaris la nak mayar.....which is cuma sorang jak depan saya tek.......sedang saya pose nunggu giliran teknak....tetiba jak datang gadis remaja or cin memintas di depan saya ngembak kad kecik beserta not RM5 nok mayar......terus saya bengut-bengut....sambil berbunyi...

belum nya tok sik tauk reti nak berbaris....

(gambar oleh dari sitok)
yahhh....asuk pun tauk que nak berkemeh kan...

Unsangkarable, orang kedey tek nengar bengutan saya dan terus negor ompuan ya....

sila berbaris ah.... dengan nada yang sopan.....

rempuan yang motong que tek pun dengan kedenya pergi belakang saya which is duak kawannya di belakang saya pose nunggunya....saya ingat nya kede kakya insaf.....kakya saya terdengar nya kelaka ngan kawannya....

cong ceng cong ceng......(nunjuk orang kedey yang negurnya)......cong ceng cong ceng "sila berbaris" cong ceng cong ceng

Jadi dengan iteww....saya taukla nya sik puas ati......so,saya pun ngeluar tutor.....

lom kau tok......

kakya,saya bayar lah barang saya.....dan lepas bayar off coursela saya nak keluarkan.....disebabkan saiz fizikal saya yang agak slim (perkataan berlawan ok)....and ruang agak luas (sekali lagi gunakan perkataan berlawan ok) dalam kedey ya....so secara logiknya susah saya nak lalu....jadi dengan penoh sopan saya madah ngan miak cina ya tek....

excuse ah...

Tauk tak orang (mesti sik tauk nak...bodo aku juak).....camney nya bereaksi...

check.....sambil muka toet....

Nang pantang saya mun urang berbunyi kedak ya ngan saya...apatah lagik mun awak ya mudak gik dari saya....saya yang sejuk (sekali lagi anda diminta untuk menggunakan perkataan berlawanan k).....terus ngeluar tutor....

apa masalah kau????

reaksinya.....

(gambar oleh dari sitok)
nang selamba badak jak ko...bencik ku

yang kawannya duak orang muka saspen and sentap.....

nang c****a ko....mun aku gik mudak marek nang udah ompuan tok.....

(gambar oleh dari sitok)
beraleh mukanya saya sut dengan tamparan ilahi saya....sorry picaso saya sikda niat nak menghina lukisan anda ye...

Malu saya sebagai urang malaysia nak dipadah berbudi bahasa....sedangkan hakikatnya sik...camney lah kempen budi bahasa budaya kita tok nak jadi realiti mun hakikatnya gitok...ish ish ish...

(gambar oleh dari sitok)
sik guna kempen tok diwar-warkan lam tb mun urang kita sik ngamal dalam idup ko....marak jak

Sekian,terimak kaseh...







4 comments:

  1. Setuju aku.. Marak duit rakyat jak molah iklan kedak ya p sik d pakei... Bagus molah tempat riadah kecik2 jak(guna perkataan berlawan juak) ada juak hasil.. haha..

    ReplyDelete
  2. hahhahahhahahahhaha....stuju bena saya ngan dirik

    ReplyDelete
  3. kmk selalu kenak kedak tok, tapi sabar jak lah..

    ReplyDelete
  4. kamek mun urang ya tang sik tauk reti...memang kamek sound sikit....siklah terus nak ngaro..tapi mun kureennnggggg kamek pun jadi kurreeenngggg juak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...